dimarts, 31 de març del 2020

PAUTES D'AJUDA DURANT EL CONFINAMENT

ESTIMADES FAMÍLIES DEL CEIP DE SANT JORDI:
Cal saber que els adults som la base que els donarà seguretat i regularà emocionalment  davant aquesta situació especial de confinament actual. La nostra actitud com a pares és clau, si nosaltres estem bé els nostres fills també ho estaran.
Hem de tenir en compte que és una situació novedosa per a tothom i que necessitem posar en marxa una sèrie d'ESTRATÈGIES que ens ajudin a mantenir certes rutines i la convivència diària a casa.És complicat aquest estat de confinament per a tots i totes però, sobretot, pot ser més intens Eper aquells infants a qui els costa gestionar les seves emocions i frustracions o que necessiten que els guiem més sovint en aquesta rutina i estructura de pautes i hàbits, per tant, els podem ajudar a ells i a nosaltres com a familiars amb les següents pautes:
1. ESTRUCTURA: és important que tots els membres de la família segueixin una estructura d’hàbits i rutines per les feines i/o deures, menjars, de son, etc. Aquesta estructura ens pot donar més seguretat i ens ajuda a no caure en l'avorriment.
2. PAUTES, NORMES I LÍMITS CLARS: hem d'establir aquests hàbits i rutines en una estructura amb unes pautes i normes curtes, amb un vocabulari senzill i adequat a cada etapa evolutiva dels nostres infants.
3. CUIDA LA TEVA SALUT I LA DELS TEUS A TOTS ELS NIVELLS: estableix unes rutines per a fer exercici físic i també exercici a nivell psicològic; ens ajudarà a poder gestionar les nostres emocions, pensaments, actuacions, etc. i a mantenir un equilibri dins del nucli familiar. A Internet podem trobar diverses pàgines on es realitzen activitats físiques en directe, on esn presenten plans de feina i exercicis de fitness o entrenament personal per fer en família. A nivell psicològic es poden anar fent exercicis d'autocontrol a través de respiració guiada, exercicis de ioga i relaxació que ens ajudi a treballar els nostres pensaments, emocions, etc.
També ho podem fer en forma de joc, per poder treballar amb els més petits; és hora de treure i posar en pràctica la nostra imaginació!
4. RESPECTAR ELS MOMENTS INDIVIDUALS: en aquests moments tots necessitem moments de calma; hem d'intentar habilitar una habitació o un espai de calma i de reflexió individual; hem de respectar i ens han de respectar en aquests moments.
5. GESTIÓ DE LES NOVES TECNOLOGIES: hem de procurar que les noves tecnologies no ens ocupin la major part del nostre temps diari; podem caure en una sobreinformació (cosa que pot augmentar la nostra ansietat i preocupació), i en una sobreexposició que ens faci augmentar la nostra irritabilitat. L'ús de les noves tecnologies ha d'estar contemplat i regulat.
6. ANTICIPACIÓ D'ESDEVENIMENTS: els infants a l’etapa d’Infantil  necessiten que els anticipem les tasques, rutines... Els hem d’ajudar a fer l'anticipació mitjançant agendes visuals, pictogrames, horaris, etc. És important donar aquest ambient de seguretat des de casa.
7. GENERALITZACIÓ: és molt important també, i sobretot en aquest moment, que tots els cuidadors o referents dels nostres nins vagin a una, que es pactin i es respectin les pautes i hàbits instaurats i que tots segueixin LES MATEIXES; això ens ajuda a tots a poder entendre aquestes normes i hàbits. 

ÀNIMS! TOT ANIRÀ BÉ!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada